sábado, 31 de octubre de 2015

Indira Gandhi

Indira Gandhi, res a veure amb Mahatma Gandhi,  va néixer a la Índia el 1917, filla de Pandit Nehru  que fou el primer Primer  Ministre de la Índia després de que aquest país obtingues la independència de la Gran Bretanya.

Des del 1938 fins al 1947 Indira, que ja militava en el partit del seu pare va lluitar a favor de la independència de la Índia liderada pel Mahatma Gandhi.

Encara en vida del seu pare va ser la líder  del Partit del Congres i ministra de diferents ministeris.
El pare va morir el 1964 i dos anys més tard morir el següent Primer Ministre, cosa que va portar a Indira a ser Primera Ministra de la Índiades del 1966 al 1977 quan va perdre unes eleccions i va tornar a guanyar-les el 1984 però nomes tres mesos tard, fou assassinada per un dels guàrdies de la seva guarda personal.

Els quinze anys que va ser  Primera Ministra  van ser anys molt convulsos, amb la guerra amb el Pakistan, la  independència de Bangladesh i la consolidació de Índia com a estat    


També va porta el seu país a la industrialització, va començar la carrera nuclear per defensar-se de la Xina  i va prendre mesures tan controvertides com l’esterilització obligatòria de les dones per frenar la superpoblació del país. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario