sábado, 24 de octubre de 2015

Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir va néixer a Paris el 1908 i va morir a la mateixa ciutat el 1986.

Va néixer en el si d’una família acomodada i molt catòlica, ella es va declarar atea molt aviat ja que deia que la religió era una manera dominar a les persones. Marxar a viure a casa la seva iaia i començà a estudiar filosofia.

Va començar una carrera docent que va tenir que deixar per la queixa d’una mare que no estava d’acord en les idees que Simone transmetia a la seua filla. A partir d’aleshores es va dedicar completament a la escriptura.  Totes les seues publicacions, assajos, novel·les i altres escrits, sempre van estar lligats a les seues idees feministes. El seu llibre més conegut es “El segon sexe” que quan es va publicar va causar un gran enrenou.

Les seves idees sobre la emancipació de la dona, el paper de la dona a la llar i el condicionant de cuidar dels fills, que ella veia com a frens per a la igualtat, es van convertir en la base de molts moviments feministes que van venir després.

El 1929 (tenia 21 anys) va conèixer a Jean-Paul Sartre i van començar una relació que duraria fins a la mort d’ell el 1980.
Aquesta relació, segons ells, estava basada en la llibertat de cadascú de tenir altres parelles, anaven renovant l’acord cada dos anys.

La realitat va ser que ell va tenir moltes relacions paral·leles i ella no tantes.
Això si, estan enterrats junts al cementiri de Montparnasse. 


Jo sempre he pensat que en  això de les relacions obertes, sempre en hi ha un que fa el que vol i l’altre que espera, per que probablement si els dos fessin el mateix no es trobarien mai. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario