domingo, 4 de octubre de 2015

Germanes Brontë

Un pastor anglicà, que va viure en un petit poble de l'Anglaterra del segle XIX,  que va tenir cinc filles i un fill. Dues de les filles i la mare van morir quan els xiquetes encara eren menuts i l'esforç familiar, com solia passar, es va concentrar en fer escriptor al fill que era molt intel·ligent i que tambe va morir jove.
Les  tres germanes que quedaven, Charlotte nascuda el 1816, Emily nascuda el 1818 i Anne nascuda el 1820 es van unir per fer un llibre de poemes que van publicar amb pseudònim masculí i que va tenir un cert èxit.
Les tres germanes es van posar d'acord per escriure una novel·la cadascuna i van publicar:
Jane Eyre de Charlotte
Cumbres borrascossas d'Emily
Agnes Grey d'Anne
Charlotte amb Jane Eyre va ser la única que va triomfar de manera inmediata i el reconeixement obtingut la va fer donar a conèixer les novel·les de les tres germanes, quan Emily i Anne ja eren mortes.
S'ha escrit molt sobre les germanes Brontë i sempre va sorprendre que tres dones aïllades en un lloc petit tinguessin tant imaginació i escriguessin amb tanta passió. Les últimes investigacions al respecte diuen que les tres novel·les eren autobiogràfiques i que escrivien sobre els seus amors.
L'escriptora Angeles Caso ha escrit recentment una novel·la molt interessant sobre les germanes "Todo ese fuego"
De les obres de les germanes Brontë s'han fet varies pel·licules, així que es podria dir d'elles que tenien una escriptura molt cinematogràfica, abans de que s'inventés el cinema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario