viernes, 30 de octubre de 2015

Lou Andreas-Salome

Lou Andreas-Salome va néixer a Rússia el 1861 i va morir a Alemanya el 1937.
Entre aquestes dues dates va tenir una vida lliure i apassionant. Quan tenia 17 anys volia seguir estudiant i va convèncer a un capella de que li dones classes de teologia i filosofia, i aquest capella, 25 anys més gran que ella, es va enamorar i volia divorciar-se per casar-se amb Lou. La seva mare la va portar a Zurich on va ingressar a la Universitat.
Quan tenia 21 anys va viatjar amb la seva mare a Itàlia i va conèixer a Paul Ree que era escriptor i el va convèncer de que anés amb ella a viure a una comuna estudiantil, al cap d’uns mesos  Lou va incorporar al grup a Friedrich Nietzsche i tots tres van formar un triangle amorós. Aquest trio va aguantar uns mesos i va ser Nietzsche qui va marxar, no sense que abans li demanés a Lou que es casés amb ell.
Ella va viure uns anys amb Paul, però després encara que no cregués en el matrimoni es va casar amb un altre home i van estar tota la vida casats.
Encara que oficialment estava casada, va  mantenir moltes relacions, entre elles amb el poeta Rainer Maria Rilke, quinze anys més jove que ella i amb Sigmund Freud amb qui va mantenir contacte tota la seua vida.
Lou Salome va ser una escriptora molt prolífica, va publicar 15 novel·les i també llibres assaig.

El 1937,després de la seua mort, la Gestapo va destruir la seua biblioteca.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario