miércoles, 14 de octubre de 2015

Marguerite Duras

Marguerite Donnadieu va néixer a Saigon (Vietnam), quan aquest país era una colònia francesa més coneguda com Indoxina el 1914 i va morir a Paris al 1996.  Va ser novel·lista, guionista i directora de cinema.
La seva infantesa i adolescència a Indoxina, sense el seu pare i amb una mare amb moltes dificultats econòmiques la van marcar per tota la vida, inclús sembla ser que la seva mare la va induir a prostituir-se al menys un cop. Podeu veure aquesta part de la seua vida a la pel·lícula “El amante”.   
Amb 18 anys va marxar a França on va estudiar dret, matemàtiques i ciències polítiques, es va canviar el cognom pel de Duras que era el nom del poble del seu pare, es va casar, va tenir un fill, va treballar com a funcionaria, el seu fill va morir, va tenir un altre fill amb un home diferent i es va enrolar a la resistència duran la segona guerra mundial. 
Va començar a publicar als anys 40 del segle passat, però la fama no li va arribar fins als 70 anys, quan va publicar L’Amant, basada en la seua adolescència i de la qual també se’n va fer una pel·lícula.

Els últims anys de la seua vida els va passar al costat del seu amant, quaranta anys més jove que ella i homosexual.   Ella va dir: Tots els homes son homosexuals en potència, nomes els falta saber-ho. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario