domingo, 11 de octubre de 2015

Beryl Markham

Beryl Markham va néixer a Anglaterra el 1903 i morí a Kenia el 1986. Fou aviadora, aventurera i entrenadora de cavalls. Va ser la primera dona que va creuar sola l’Atlàntic d’est a oest i se la recorda principalment per haver escrit un llibre de memòries anomenat West with the Night.
La seua família va marxar a viure a Kenia, llavors Àfrica Oriental Britànica,  quan ella tenia quatre anys, on es van comprar una granja. La seua mare no es va adaptar i va tornar a Anglaterra lo qual va fer que ella tingués una infància atípica, jugant i caçant amb els nadius.
A la granja familiar criaven cavalls i ella sent adolescent es va convertir en la primera entrenadora de cavalls amb llicència del país.
Era una dona impetuosa i poc conformista coneguda a la colònia per les seues excentricitats. Es va casar tres vegades i va tenir diferents amants. Va fer amistat amb Karen Blixen (Memòries d’Àfrica), de qui parlaré un altre dia, i es va enrotllar amb Denys Finch Hatton quan aquest encara estava amb Karen. De fet Denis la va convidar a volar amb ell en el vol que li va costar la vida i ella no va anar per que va tenir una premonició.
Es va fer pilot i va treballar en vols a llocs remots on caçava animals des del aire i marcava els llocs per a futurs safaris.
El 1936 va fer el vol que la va fer creuar l’Atlàntic, pretenia volar d’Anglaterra a Nova York, però es va quedar sense combustible degut a que se li van congelar els dipòsits i va aterrar a Canada. No obstant, encara que no va aconseguir arribar al seu destí, si que va arribar a l’altra banda de l’Atlàntic.
El 1942 va publicar el seu llibre de memòries que va tenir crítiques molt dolentes, però que es va vendre molt be durant un temps. Després va ser retirat per problemes de censura.
Després de viure uns anys als Estats Units, va tornar a Kenia i es va dedicar a entrenar cavalls.

El 1982 i gràcies a un comentari d’Ernest Hemingway, les seves memòries van sortir de l’oblit i es van reeditar amb molt d’èxit.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario