miércoles, 14 de octubre de 2015

Teresa de Jesús

Teresa de Cepeda i Ahumada, més coneguda com a Teresa de Jesús, va néixer a Avila el 1515 iva morir a Alba de Tormes (Salamanca), el 1582.

Teresa era una jove inquieta, que llegia llibres i somniava en ser  una dona coqueta, un cosí seu la festejava i com al seu pare no li agradava, la va tancar en un convent quan tenia 16 anys, cosa molt comú en aquella època. 

Fins més de vint anys més tard i després de passar una greu malaltia no va començar a tenir les visions que la van inspirar; aquestes visions li van fer tenir ganes d’endurir la vida de les monges i la van portar a fundar convents de l’ordre del Carmel amb unes normes molt dures per a la vida de les religioses.

Com no es considerava que una monja tingues tantes iniciatives, va trobar molta resistència per part de les autoritats religioses, però res la va aturar i va fundar 17 convents.

Quan tenia 54 anys va conèixer San Juan de la Cruz, que llavors en tenia 24 i el va convèncer per integrar-lo a la seua causa. Junts van fundar el primer convent carmelità masculí.

La inquisició la vigilava d’a prop, principalment els seus escrits i ella va arribar a cremar les seues “Meditaciones sobre el Cantar de los Cantares”


Teresa va ser una dona avançada al seu temps, que va conduir les seues inquietuds en una època en que pràcticament era l’únic camí per a les dones rebels.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario