jueves, 22 de octubre de 2015

Alexine Tinne

Alexine Tinne fou una exploradora holandesa que volia descobrir les fons del Nil . Va néixer a Holanda el 1835 i morí assassinada pels tuaregs al desert del Sàhara el 1869.

Per consolar-la d’un desengany amorós, la seva mare li va proposar un viatge per l’Orient Mitjà, que va durar dos anys i mig i que va tenir tota classe de luxes.

Quan van tornar a Holanda la mare es sentia feliç de tornar a les comoditats de casa però Alexine va dir que volia tornar a l’Africa ja que volia descobrir les fonts del Nil, tema que estava de moda en aquells anys.

El 1860 van marxar Alexine, la seua mare, una tia soltera, criats i tota classe d’equipatge, van sortir de Jartum, capital de Sudan per endinsar-se a la selva, però després d’un temps Alexine va contraure unes febres i van tornar a Jartum. 

Va organitzar una nova expedició, aquest cop la tia es va quedar a Jartum i les van acompanyar tres nobles alemanys aficionats a l’ornitologia. Un dels nobles va morir de febres, l’altre se’n va tornar i elles van seguir.  Els van enganxar la temporada de pluges i es van quedar aïllades alguns mesos esperant si passava un altra caravana i se hi podien afegir. Va morir la seua mare, algunes de les criades i molts dels portadors i soldats que l’acompanyaven van abandonar-les.

La tia que seguia a Jartum, veien que passava el temps i no tornaven va enviar una caravana a buscar-les i quan els van trobar pràcticament tots els que quedaven estaven malalts.

La tia també va morir i Alexine va decidir quedar-se a viure a Algèria, la van fascinar els tuaregs, va aprendre el seu idioma i vestida de beduïna es va endinsar al desert.


El 1969 els tuaregs la van matar i van robar les seues pertinences. Tenia 33 anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario