domingo, 18 de octubre de 2015

Dones girafa



Les padaung (dones de coll de girafa), formen part del grup ètnic o tribu Kayan, una de les minories ètniques de Birmània (actualment Myanmar), que es compon aproximadament de 7.000 membres.
A la dècada dels 90 del segle passat, a causa de la guerra del seu país, molts membres de la tribu van fugir a Tailàndia, on actualment van els turistes a veure-les.
Des de l’edat de cinc anys van pressionant-los-hi  la clavícula cap avall mitjançant l’addició d’anells, fent que sembli que tenen el coll més llarg.
Realment el coll no se’ls allarga, això es impossible. El secret de les dones girafa està en el descens de les costelles respecte a la seva posició normal. L’efecte que produeix és el d’un coll més llarg del que és habitual .
Segons alguns estudis antropològics aquets ornaments, que també porten a les cames els servia per evitar mossegades de tigre, també es diu que servia per evitar que siguessin esclavitzades per altres tribus. Si els turistes els hi pregunten, elles diuen que simplement es un costum cultural indicador de bellesa.
El Govern birmà va tractar de fer desaparèixer el costum ja que creia que no donaven bona imatge, però desgraciadament viuen dels turistes que van a veure-les i s’ha convertit en un negoci rendible per a la gent que les envolta.

Personalment crec que es una aberració, no poden treure’s els anells ni per dormir ja que al tenir l’ossamenta deformada si se les traguessin es moririen de dolor. Us imagineu quina vida poden tenir? I això passa al segle XXI i perdura per que la gent de l’anomenat primer mon paga per anar a veure-les com si fossin una atracció de circ. 

1 comentario: