martes, 27 de octubre de 2015

Frida Khalo

Frida Khalo va néixer a Mexic el 1904 en el si d’una família nombrosa, quan tenia quatre anys la família va marxar a viure a Coyoacan, a una casa coneguda com a “La casa azul” reconvertida actualment en la casa-museu de Frida Khalo.
Quan tenia onze anys va patir una poliomielitis que la va tenir vuit mesos al llit i que la va condicionar físicament per a sempre, va començar a estudiar pensant que volia fer medicina, però un greu accident que va patir quan tenia 24 anys va acabar de marcar-la físicament. Va patir trencament de la columna vertebral per dos llocs, se li van trencar costelles, la clavícula i la pelvis, entre altres greus lesions, una barra de ferro  li va travessar el cos sortint-li per la vagina. Frida sempre deia que va perdre la virginitat en aquell moment.
Al llarg de la seua vida va patir 32 operacions i va portar corses rígids, alguns d’ells de guix.
Mentre estava prostrada al llit va començar a pintar els autoretrats que  l’han fet famosa i que els pintava gràcies a un espill penjat al sostre de l’habitació.
El 1929 Frida es va casar amb Diego Rivera, pintor molt famós, especialment pels seus murals. Van tenir una relació molt conflictiva, tenint altres relacions en paral·lel, tant ell com ella, el  1939 es van divorciar però any després es van tornar a casar. Frida no va poder tenir fills per culpa de les seus limitacions físiques, pro si va mantenir una activitat sexual intensa, tan en homes com en dones.
El 1953 li van amputar una cama per culpa d’una gangrena i el 1954  després de dos intents de suïcidi, Frida va morir.
A través dels autoretrats que es va anar fent al llarg de la seua vida es poden anar seguint  els diferents estats d’ànim que anava patint.

Hi han diferents llibres sobre la seua vida, que va ser molt intensa i difícil de resumir, va conèixer gent molt important i val la pena coneixen  més.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario