martes, 6 de octubre de 2015

Mari Pepa Colomer

Mari Josep Colomer  i Luque (Barcelona, 1913 – Anglaterra, 2004), més coneguda com  a Mari Pepa Colomer, va ser la primera aviadora catalana de la història i la tercera d’Espanya.
Va obtenir la llicència de pilot el 1931 amb 17 anys, fet que li va suposar aparèixer en la primera plana de La Vanguardia. Després de demostrar que volar no era un mer caprici ni una excentricitat, Pepa Colomer fou acceptada com a primera alumna de l’escola de Josep Canudas. Pocs mesos després obtingué el títol i això va suposar només l’inici de la seua breu però intensa carrera com a aviadora.
Per aconseguir experiència professional i demostrar que estava al mateix nivell que la resta de pilots-homes que l’envoltaven, participà en diversos concursos de pilots amateurs . També exercí de professora i va formar i entrenar diversos pilots fins l’inici de la guerra civil.
Amb l’esclat de la guerra civil va formar part de l’Escola de Pilots de la Generalitat de Catalunya on hi treballava formant nous pilots per a les forces aèries de la República Espanyola.
En acabar la guerra es va exiliar a França i posteriorment a Anglaterra.

No va tornar a pilotar mai més un avió i quan se li preguntava per què, la seua resposta sempre va ser que a Anglaterra no hi havia feina per a ella com a pilot.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario