sábado, 7 de noviembre de 2015

Lola Montes

De Lola Montes no esta clar ni com es deia ni on va néixer, va néixer a Anglaterra o Irlanda el 1821 i sembla ser que es deia Elizabeth Rosana Gilbert.

El pare, que era militar va morir a la Índia on estava destinat, la mare es va tornar a casar i va enviar a la filla, que era molt rebel a casa d’uns familiars del padrastre a Anglaterra.

Als setze anys va fugir de casa, es va casar en un militar i se’n van anar a la Índia. Cinc anys més tard es va separar i va començar a ballar a Calcuta.

Amb 22 anys Lola torna a Londres i es presenta com a ballarina espanyola amb el nom de Lola Montes, te èxit però te que marxar al descobrir-se la seua identitat i s’estableix a Paris.

Allí triomfa més per guapa que per ballarina i comença la seua vida d’amant d’homes rics. S’introdueix en cercles importants de la cultura francesa, es amant de Franz List i intenta conquistar a Alejandro Dumas.

Dos anys més tard marxa a Munich i l’empresari que l’havia contractat l’acomiada quan veu l’espectacle i ella va a queixar-se   al Rei Lluis I de Baviera, surt d’allí amb un contracte per al teatre més important de Munich i amb el rei enamorat d’ella. 

Es fa tan imprescindible per  al rei que comença a influir a la cort, el rei li dona el títol de marquesa i tot l’afer li costa el càrrec. Ella marxa a Suïssa on espera que el rei vagi a trobar-se amb ella però aquest no arriba  mai.

D’allí marxa a Anglaterra, es torna a casar, però l’acusen de bigàmia ja que no s’havia divorciat del seu primer marit, la qual cosa fa que torni a fugir, aquest cop a  Califòrnia, on actua de ballarina i es casa de nou.

Al fracassar de nou el matrimoni, obre un local propi amb gran èxit, inclús es diu que va reivindicar la independència de Califòrnia i volia nomenar-la Lolaland.

Finalment va morir sent una indigent a Nova York. Ningú va reclamar el seu cos a pesar de que tenia dos fills, alguns ex-marits i infinitat d’ex-amants. Tenia 40 anys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario