sábado, 21 de noviembre de 2015

Hildegard i Aurora Rodrigéz Carballeira

Aurora Rodríguez Carballeira va néixer a El Ferrol el 1879, en el si d’una família acomodada.

Aurora, com en aquells anys no era comú que les xiquetes estudiessin, es va formar llegint els llibres de la biblioteca del seu pare. Quan tenia setze anys, la seua germana va tenir un fill estan soltera i el va deixar a càrrec d’Aurora, el xiquet es va convertir en un nen prodigi i qun ja era adolescent la seua mare el va reclamar. Aquest fet va fer que Aurora decidís intentar canviar les coses, sobretot en el que respecta als drets de les dones.

Però també Aurora comença a pensar que vol tenir una filla per a que fes tot allò que ella volia fer i no podia, tant per falta de formació com d’oportunitat. Es posa a buscar un pare i busca una persona intel·ligent, atractiva i que no vulgues mai reclamar-li a la filla. Diuen que va triar un capella d’origen lleidatà.

Quan es va quedar embarassada va marxar a Madrid i allí va tenir i criar a la seua filla a qui va posar Hildegard Rodríguez Carballeira .

Hildegard va ser una noia superdotada, als dos anys sabia llegir, amb 10 anys parlava anglès, francès i alemany, als 11 anys impartia conferències sobre sexualitat i als quinze anys ja participava activament en política.

Es va llicenciar en dret, escrivia en dos diaris i es va fer famosa a tota Europa, contactant amb els pensadors més famosos de l’època que estaven bocabadats amb la intel·ligència d’aquella joveneta.   
Hildegard havia estat educada per a ser una persona lliure, però a mesura que s’anava fent gran i reclamant la seua llibertat, la mare anava perden el seny i es desesperava en veure que la seua “obra” se li escapava de les mans
.
Quan Hildegard tenia 19 anys, la seua mare la va matar de quatre trets.

Aurora va ser condemnada a 30 anys de presó i va morir el 1955 a un hospital psiquiàtric,  quan ja ningú es recordava del seu cas.


Sobre aquesta història s’han escrit llibres, i tambe  es va fer una pel·lícula que es deia “Mi hija Hildegard” i un curt “La virgen roja”, protagonitzat per Maribel Verdú i Ivana Baquero.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario