miércoles, 11 de noviembre de 2015

Florence Nightingale


Florence Nightingale va néixer a  Florència el 1820, els seus pares eren uns anglesos adinerats que es dedicaven a viatjar per Europa i que li van posar el nom en honor de la ciutat on va néixer. Tenia un altra germana que va néixer a Grècia i que també li van posar el nom del lloc on va néixer.

 En aquells temps els pares es cuidaven de la educació dels seus fills i Florence va destacar en matemàtiques i ciències.

D’adolescent Florence va manifestar que Deu li havia encomanat dedicar-se als altres i va voler encaminar la vida cap a la infermeria en contra de la voluntat de la seua mare, que creia que era una feina molt vulgar i que les seues filles es tenien que formar per a poder casar-se be.

Tanta va ser la insistència de la Florence que finalment quan ja tenia trenta anys va aconseguir que el seu pare li deixes fer pràctiques a Alemanya. Un any després  va aconseguir el lloc de superintendent a l’Institut per a la Cura de Senyores Malaltes de Londres.

Un any després, en plena guerra  de Crimea el govern estava preocupat per la quantitat de soldats que morien al front i va decidir enviar un grup de 38 infermeres comandades per Florence a cuidar als malalts. Era la primera vegada que les dones s’incorporaven com a voluntàries a l’exercit.

Al arribar al hospital situat a Turquia les condicions higièniques eren deplorables, Florence va posar a les infermeres a netejar-lo, en vista de que la salut dels soldats no millorava i seguien morint com a mosques, van fer anar un grup d’experts que van descobrir que l’hospital estava situat a sobre d’aigües fecals i això feia que els ferits beguessin aigües contaminades que eren les que els hi produïen les infeccions. Després de netejar completament la zona l’índex de mortalitat va baixar del 42% al 2%. Mentrestant havia arribat una foto de Florence amb una làmpada a la ma, visitant els malalts i aquest fet la va fer famosa, la qual cosa ajudà a recollir fons que van fer crear un fons anomenat Nighthingale.

De tornada a Anglaterra els fons obtinguts li van permetre fundar la primera escola de infermeria del mon. 

Mitjançant dades estadístiques que ella elaborava, va poder demostrar les seues tesis sobre la importància de la higiene, tant en els hospitals com en la gent que cuidava els seus malalts a casa perquè no tenien diners per a portar-los al hospital.

El tema de la falta de diners per anar a l’hospital  va fer que Florence enviés infermeres a les cases particular a cuidar els malalts, això va ser el germen per a la creació del Servei Nacional de Salut, precedent dels actuals serveis públics de salut.   
  

Quan tenia 90 anys la reina li va concedir la Ordre del Mèrit del Regne Unit, sent la primera dona en rebre aquesta distinció. Poc temps després va morir.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario