viernes, 13 de noviembre de 2015

L’Ablació de clítoris

Avui es el meu post número 50 i, igual que vaig fer amb el 25, en lloc de dedicar-lo a una dona el vull dedicar a totes les dones que en el mon el pateixen discriminacions per raó de sexe.

Parlaré de l’ablació femenina, que consisteix en l’extirpació total o parcial dels òrgans genitals externes de la dona. Aquesta barbàrie es practica comú, encara avui en ple segle XXI, en  28 països del mon i afecta molts milions de dones, especialment d’Àfrica i Àsia, però, també d’Europa.. 

Aquestes operacions les fan persones que no saben res de medicina, amb estris molt primaris i sense cap tipus d’anestèsia ni de esterilització, lo qual provoca infeccions posteriors i en alguns casos la mort. Segons el tipus d’ablació pateixen dolors tota la vida, molt especialment quan practiquen el sexe.  

L’origen d’aquesta practica no esta clar, no es un tema religiós, ja que encara que la majoria de les que pateixen l’ablació son musulmanes, hi ha tribús d’altres religions que també ho practiquen. I si l’origen no esta clar, si que ho esta l’objectiu que es el sotmetiment de les dones, fan que no puguin tenir mai plaer sexual i creuen que això evita, per una part que no arribin verges al matrimoni i per un altra la possibilitat de que siguin adulteres.

Amb la emigració aquestes pràctiques han arribat a Europa, a Catalunya s’han donat casos de famílies que envien a les seues filles als països d’origen per a que els hi practiquin, perquè creuen que si no estan mutilades no les podran casar. Si es descobreixen els fets abans del viatge, la Generalitat prohibeix que aquestes xiquetes surtin del país i si es descobreix després els pares poden ser enviats a presó.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario