martes, 17 de noviembre de 2015

Clärenore Stinnes


Clärenore Stinnes va néixer a Alemanya el 1901, filla d’un multimilionari fabricant de cotxes.
Des de petita li van agradar els cotxes i l’aventura. Amb 18 anys es va treure el carnet de conduir i poc després va participar en una carrera de cotxes sense dir que era una dona. Va guanyar la carrera i bastantes més després. En aquells temps no hi havia categories masculines i femenines.

Als 27 anys i després d’haver guanyat 17 carreres, va decidir fer la volta al mon, el seu pare ja era mort i els hereus havien sigut els seus germans homes, que no van voler finançar-li el viatge. Va aconseguir diners d’altres fabricants de cotxes i va emprendre el viatge acompanyada d’un fotògraf a qui havia conegut dos dies abans i de dos mecànics que anaven en un altre vehicle. Van fer Orient mitja i quan van arribar a Moscou els  dos mecànics van decidir tornar a casa. Ella i el fotògraf van continuar travessant Siberia, passant en vaixell a Tokio, d’allí a Hawaii i finalment van arribar a Perú. Allí el fotògraf va posar-se malalt i Clärenore el va cuidar fins que es va recuperar.

Creuaren els Andes i van arribar a Buenos Aires, des d’allí van pujar fins a Estats Units on els va rebre el President i al Canada van tornar a agafar un vaixell que els va portar fins a França i d’allí  a Alemanya.

Van recórrer 47.000 kilòmetres i van trigar 25 mesos. Van patir temperatures inferiors a 50º sota 0 a Siberia i de més de 50 camí de Bagdad. Als Andes van tenir que utilitzar dinamita per obrir-se pas ja que encara no hi havia carreteres per creuar-los.

Va acabar casant-se amb el fotògraf que la va acompanyar i que va fer més de 800 fotografies i publicant un llibre on explicava la seua aventura.     


No hay comentarios:

Publicar un comentario