sábado, 5 de diciembre de 2015

Maria Garcia, La Malibran


Maria Garcia, La Malibran, va néixer a Paris el 1808 filla d’una família de cantants d’origen espanyol.

Als sis anys va començar a cantar i el seu pare va veure que tenia grans qualitats per a dedicar-se al cant.

La família es traslladà a Londres i la Maria va ser internada a un col·legi fins que va complir  setze anys, a partir d’aquell moment el seu pare la va preparar durament per a ser cantant.

Va debutar als disset anys interpretant el paper de Rosina de l’opera El Barbero de Sevilla , obtenint un gran èxit.

Va actuar durant uns mesos a Londres i el seu pare la va fer anar a Estats Units. Maria estava cansada del control del seu pare i va decidir buscar-se un marit, l’elegit fou un presumpte multimilionari nomenat Eugene Malibran  d’origen francès i 25 anys més gran que ella. El matrimoni va ser un fracàs i Maria va intentar divorciar-se, cosa a la que el seu marit es va negar. Maria va tornar sola a Europa, va triomfar a París i va viure els anys mes exitosos de la seua carrera.

Maria es va enamorar d’un músic i a pesar de que el seu marit la va seguir des de Nord Amèrica i van tenir que fugir a Itàlia, Maria va tenir un fill amb el seu amant.

La societat de l’època va assumir molt malament la situació familiar de Maria però ella va seguir cantant. Quatre anys més tard, va aconseguir el divorci i es va casar amb el pare del seu fill.
Després de la lluna de mel va tenir un accident en caure d’un cavall, fet que la va deixar molt debilitada. Va seguir cantant, va quedar-se de nou embarassada però el seu cos no va poder aguantar i aquell mateix anys Maria va morir.


Tenia 28 anys i a pesar de que la seua carrera només va durar uns 10 anys, era tant bona que la seua fama va perdurar molts anys. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario